English Click this button for the international website

Sonoff Micro: Kleine Slimme USB WiFi Schakelaar

De Sonoff Micro is een slimme schakelaar voor USB-apparaten, die je via WiFi kunt bedienen. Wat deze schakelaar uniek maakt is dat ook de ingang USB-A is, dus het apparaat werkt volledig op 5 volt. Dit in tegenstelling tot andere schakelaars, die meestal op netstroom werken.

SONOFF® Micro 5V Wireless USB Smart WiFi Mini USB Power Adaptor Switch
Getest en aanbevolen door OneGuyOneBlog.com:

SONOFF® Micro 5V Wireless USB Smart WiFi Mini USB Power Adaptor Switch
Banggood.com

Bediening

Net zoals andere Sonoff-producten kun je de Micro bedienen met de eWeLink-app. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone (iOS). Je kunt het apparaat ook handmatig bedienen met de kleine drukknop, de app zal dan de actuele status weergeven. Daarnaast is de Sonoff Micro natuurlijk compatible met Google Home AssistantAmazon AlexaNest en IFTTT.

Sonoff Micro: Kleine Slimme USB WiFi Schakelaar - Details
Sonoff Micro: Kleine Slimme USB WiFi Schakelaar – Details

Met de eWeLink-app kun je daarnaast o.a. timers en “scenes” instellen. Met die laatste kun je verschillende apparaten tegelijk bedienen. Je zou dus bijvoorbeeld andere schakelaars in huis aan of uit kunnen zetten met de knop op de Micro. Zo kun je hem eventueel gebruiken als (portable) afstandbediening.

De Micro heeft ook twee minuscule LEDs, die in daglicht amper zichtbaar zijn. De rode geeft de status van de schakelaar (aa/uit) aan, de blauwe de status van de WiFi-verbinding.

Sonoff slimme WiFi schakelaars

Als je bekend bent met begrippen als “smart home” en “home automation” dan ken je ook vast de slimme schakelaars van het merk Sonoff. Deze schakelaars zijn bekend om hun kwaliteit voor een lage prijs. Populaire modellen zijn bijvoorbeeld de Basic R2, Basic R3 en S20. Daarnaast zij een aantal modellen makkelijk te “hacken” en van alternatieve firmware te voorzien. zie bijvoorbeeld de eerdere blog “Tasmota flashen op Sonoff Basic R2 met Linux“.

Tasmota op de Sonoff Micro?

In tegenstelling tot andere Sonoff-apparaten is de Micro niet gebaseerd op de ESP8266 WiFi microcontroller, maar op de CKW04 i802.11 WiFi module van Coolkit. Daardoor zal het (voorlopig) helaas niet mogelijk zijn om er een alternatieve firmware zoals bijvoorbeeld Tasmota op te flashen.

Sonoff Micro: Kleine Slimme USB WiFi Schakelaar - Unboxing
Sonoff Micro: Kleine Slimme USB WiFi Schakelaar – Unboxing
SONOFF® Micro 5V Wireless USB Smart WiFi Mini USB Power Adaptor Switch
Getest en aanbevolen door OneGuyOneBlog.com:

SONOFF® Micro 5V Wireless USB Smart WiFi Mini USB Power Adaptor Switch
Banggood.com

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *