English Click this button for the international website

Fulcrum Minibot 1.0: kleine, educatieve 3D-printer

Goedkope 3D-printers zijn niet zeldzaam, maar deze komen meestal als bouwpakket en moet je zelf in elkaar zetten. Sinds kort zijn er echter ook een aantal nieuwe budget 3D-printers die kant-en-klaar geleverd worden. De Fulcrum Minibot 1.0 van Gearbest is zo’n printer, waarmee je direct aan de slag kunt.

Fulcrum Minibot 1.0 educatieve 3D-printer
Getest en aanbevolen door OneGuyOneBlog.com:

Fulcrum Minibot 1.0 educatieve 3D-printer
Gearbest.com

De Minibot wordt aangeprezen als een educatieve printer voor gebruik door kinderen en dan wil je sowieso geen tijd verspillen aan ingewikkelde instructies. Met deze printer is dat geen probleem, binnen slechts enkele minuten ben je in staat om de eerste voorwerpen te printen. Ideaal voor een eerste ervaring met 3D-printen.

Fulcrum Minibot 1.0: Klein maar fijn

De printer doet z’n naam eer aan en is echt mini: slechts 22.00 x 21.00 x 21.00 cm (H x B x D) en weegt 3,5 kilogram. De zwart-witte behuizing met ronde hoeken is gemaakt van ABS. Transparante paneeltjes sluiten de linker- en rechterzijde af.

Fulcrum Minibot 1.0 exterieur
Fulcrum Minibot 1.0 exterieur

De maximale afmetingen van de voorwerpen die je er mee kunt printen zijn ook mini: 75 x 70 x 70 mm. Gecombineerd met de hoge printsnelheid fabriceer je dus kleine voorwerpen, maar wel in hele korte tijd. Minder wachten, meer plezier.

Wanneer het printen klaar is kun je het voorwerp makkelijk uit de printer halen. Het printbed is magnetisch en flexibel. Haal het printbed uit de printer en buig het eenvoudigweg om het voorwerp los te maken.

Groots naar specificaties

De specificaties van de Fulcrum Minibot zijn, zeker gezien de lage prijs, niet mini. De bediening gaat via een 2.8 inch kleuren touchscreen. Het brein van de printer is een Makerbase MKS Robin mini v2.0 32-bit mainboard.

De motoren die deze controller aanstuurt zijn degelijke NEMA14 en NEMA17 stappenmotoren die zorgen voor een goede nauwkeurigheid en relatief stille werking. De MKS Robin mini v2.0 voorziet ook in “Power-loss recovery”: na het wegvallen van de spanning kan de Minibot doorgaan en een print afmaken.

Fulcrum Minibot 1.0
Fulcrum Minibot 1.0

Startklaar

De printer wordt compleet geleverd met alles wat je nodig hebt om direct te kunnen printen. Op de meegeleverde SD kaart staan ontwerpen die je direct kunt printen zonder computer te gebruiken. Wil je toch een computer gebruiken, dan kan dat via de USB-kabel. De benodigde software, Ultimaker Cura en Simplify3D, kun je op de SD-kaart vinden. Zelfs een rol filament is bijgesloten.

Fulcrum Minibot 1.0: Iedereen kan 3D-printen

Printers zoals deze Minibot maken maken 3D-printen voor iedereen bereikbaar. Ze zijn betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en leuk om mee te spelen. Educatief voor kinderen, laagdrempelig voor beginners. Heb je zelf een Fulcrum Minibot 1.0? Deel je tips en ervaringen in de commentaarsectie hieronder!

Fulcrum Minibot 1.0 educatieve 3D-printer
Getest en aanbevolen door OneGuyOneBlog.com:

Fulcrum Minibot 1.0 educatieve 3D-printer
Gearbest.com

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *